Kuvanveistäjä Samuli Alonen voitti Billnäs Young Artists 2012 -kilpailun

Kuvanveistäjä Samuli Alonen voitti Billnäs Young Artists 2012 -kilpailun

Jyväskyläläistaiteilija Samuli Alonen on voittanut Billnäs Young Artists 2012 -kilpailun.
Palkinnoksi Billnäsin Ruukki ostaa kaksi hänen veistostaan. 

Alonen kuvaa taidettaan seuraavasti:

”Kiinnostuin taiteista pienenä poikana katsellessani isäni Karin työskentelyä kiviveistosten parissa. Työstän metalleja ja kiveä. Lisäksi pronssin valaminen on vienyt kiehtovalle matkalle muotojen maailmaan. Pyrin luomaan teoksia, jotka saavat katsojan hyvälle tuulelle ja pysähtymään. Luonto, unet ja mielikuvat innoittavat minua.”

Kilpailun kunniamaininnat menivät Kaija Hinkulalle (Oulu), Teemu Kankaalle(Tampere) ja Simo Mantereelle (Helsinki).

Kaija Hinkulan (s. 1984) tekniikka on öljy MDF-levylle. Hinkula valmistui kuvataiteilijaksi Saimaan ammattikorkeakoulusta vuonna 2008. Hän on osallistunut useisiin näyttelyihin eri puolella Suomea ja työskennellyt residensseissä niin Suomessa kuin ulkomailla.

Teemu Kangas (s. 1980) maalaa abstrakteja tauluja. Maalatessaan hän tutkii mitä tapahtuu toistaen maalauspinnalle erilaisia viivoja tai kuvioita. Materiaaleinaan hän käyttää usein papereita ja musteita, siveltimiä tai maalaukseen sovellettuja esineitä kuten luodin hylsyjä tai omia sormiaan.

Simo Mantere (s. 1983) maalaa myös abstrakteja maalauksia. Hän tutkii muotoa muodottomuudessa ja hyödyntää työskentelyssään laajaa väriskaalaa. Mantere hyödyntää työskentelyssään laajaa väriskaalaa.

Billnäs Young Artists 2012 -näyttelyn avajaisia vietetään lauantaina 26. toukokuuta klo 13 alkaen. Näyttelyn avaa Iron Sky -elokuvan ohjaaja Timo Vuorensola. Muut näyttelyssä esittäytyvät taiteilijat ovat:

Anna Aho, Heikki Humberg, Antti Immonen, Laura Konttinen, Simo Mantere, Aapo Nikkanen, Aleksander Popov, Satu Rautiainen, Aura Saarikoski, Anna Sailamaa, Elina Sarlin, Annina Savolainen, Maija Savolainen, Alina Sinivaara, Saija Starr, Raisa Suksi ja Anna Tahkola.

Valitsijaraadin puheenjohtajana toimi Billnäsin Ruukin omistaja Olli Muurainen ja jäseninä olivat karjaalainen kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta (SDP), Helsingin kaupungin taidemuseon johtaja Janne Gallen-Kallela-Siren sekä innovaattori, tutkija ja kuraattori Sam Inkinen.

Näyttely on avoinna seuraavasti:

26.–27.5. klo 11-16

28.5.–24.6. välisenä aikana Billnäsin Ruukilla vieraileville kokousryhmille

25.6.– 5.8. välisenä aikana ti-su klo 11–16

5.8.–31.8. välisenä aikana Billnäsin Ruukilla vieraileville kokousryhmille