Ruukille 11 miljoonan euron teräsrunkokauppa Viroon rakennettavaan voimalaitokseen

Ruukille 11 miljoonan euron teräsrunkokauppa Viroon rakennettavaan voimalaitokseen

Rautaruukki on allekirjoittanut Alstom Powerin kanssa noin 11 miljoonan euron sopimuksen Viron Narvaan rakennettavan voimalaitoksen teräsrunkotoimituksesta. Alstom toimittaa ensivaiheessa yhden 300 MW kiertopetikattilan ja Ruukki kattilan teräsrunkorakenteet. Toisen yksikön mahdollisista tilauksista päätetään myöhemmin. 

Uusi voimalaitos tuottaa valmistuttuaan merkittävän osan Viron käyttämästä sähköstä ja mahdollistaa suuria polttolaitoksia koskevan EU-direktiiviin päästövähennykset. Polttoaineena voimalaitoksessa käytetään paikallista öljyliusketta.

"Ruukki panostaa energiatuotantosegmentin runko- ja kuorirakentamiseen, joka on kasvava markkina ja painopistealue Ruukille. Voimalaitoksia koskevien tehokkuus- ja ympäristövaatimusten kiristymisen myötä Pohjoismaissa, itäisessä Keski-Euroopassa ja Baltiassa toteutetaan merkittävä määrä investointeja, joissa voimme olla mukana voimalaitosten runko- ja julkisivutoimittajana. Olemme toteuttaneet yli sata voimalaitosrakennusta eri puolilla maailmaa", sanoo talonrakentamisen projektiliiketoiminnasta vastaava johtaja Sami Eronen Ruukki Constructionista.

 "Projekti on suuri ja vaativa myös Alstomille. Keskeiset kriteerit teräsrungon toimittajan valinnalle olivat tuotteen laatu, luotettavuus ja toimitusvarmuus, jotka ovat erittäin kriittisiä tekijöitä Alstomin kokonaistoimituksen onnistumiselle", toteaa Alstom Powerin projektipäällikkö Jonathan Castel.

Ruukin rakenteet valmistetaan Puolan ja Suomen tehtailla ja toimitukset saadaan päätökseen vuoden 2013 ensimmäisellä neljänneksellä.

Lisätietoja:
Sami Eronen, johtaja, Talonrakentamisen projektiliiketoiminta, Ruukki Construction,
puh. 020 59 25173

Ruukki toimittaa asiakkailleen energiatehokkaita teräsratkaisuja: paremmin rakennettuja ympäristöjä asumiseen, työhön ja liikkumiseen. Yhtiöllä on toimintaa noin 30 maassa ja henkilöstöä noin 11 800. Liikevaihto vuonna 2011 oli 2,8 miljardia euroa. Osake on noteerattu NASDAQ OMX Helsingissä (Rautaruukki Oyj: RTRKS).