Sisu Polar on Vuoden kuorma-auto Suomessa 2012

Sisu Polar on Vuoden kuorma-auto Suomessa 2012

Sisu Polar on Vuoden kuorma-auto Suomessa 2012. Valinnan on tehnyt alan johtava kuorma-autolehti Auto, tekniikka ja kuljetus.  

Lehden asettama ammattilaisraati toteaa, että Sisu Polar malliston merkitys kotimaiselle osaamiselle ja autoalan tekniselle koulutukselle yliopistotasoa myöten on suuri.

- Sisun valinta on tarkan pohdinnan tulos. Valinta suoritettiin autosta saatujen kokemusten ja tietojen pohjalta, sanoo asiantuntijaraadin puheenjohtaja, julkaisujohtaja Heikki Laurell.

 Valintakriteereissään raati korostaa, että Sisu Polar on Suomeen suunniteltu auto, jossa uudenaikaista tekniikkaa on sovellettu taiten suomalaisiin erikoisolosuhteisiin.

- Runko ja akselistot ovat vahvoja ja huonoille teille sopivia. Tehdasvalmiit erikoisajoneuvot ovat heti valmiita työhön ja auto on kokonaisuutena valmistettu päällirakenteineen, raati luettelee Sisun vahvuuksia.

Laurell muistuttaa myös Sisu Auton hyvistä kumppanuuksista niin valmistuksen kuin toimivan huoltoverkoston osalta.

- Yhteistyö saksalaisen Daimler AG:n kanssa on tuonut tekniselle puolelle uusia hyviä ratkaisuja. Moottoritekniikka on alan kärkeä, eikä enää taistella eri moottorivalmistajien kanssa, Laurell sanoo.   

Ammattilaisraati viittaa Sisu Auton viime vuosien moniin muutoksiin, mutta muistuttaa, että suunta on ollut aina kohti valoisaa tulevaisuutta.

- Tehtaalla on tapahtunut paljon myönteistä. Yksi esimerkki on maaliskuussa tapahtunut kehitys valmistusprosessissa. Valmistuksen hallinta on nyt Sisun johdon käsissä kuten joskus ennenkin historiassa, Laurell sanoo.

Sisu Auton toimitusjohtaja Timo Korhonen sanoo olevansa erityisen ilahtunut siitä, että ammattilaisraati on oivaltanut Sisun merkityksen osana suomalaista kuljetusvälineteollisuutta.

- Sisun merkitys alan teollisuuden osaamisen ylläpitäjänä ja innovaattorina on aina ollut merkittävä. Ei pidä myöskään unohtaa Sisun tärkeää roolia suomalaisen alihankintaverkoston veturina ja työllistäjänä. Siitä on osoituksena Sisu Polar kuorma-autolle myönnetyt Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu ja Design from Finland –tunnukset,  Korhonen sanoo.

Valinnan tehneeseen raatiin ovat Heikki Laurellin lisäksi kuuluneet kustantaja Klaus Bremer, Rahtareiden kunniapuheenjohtaja Kimmo Puntti, lehden testiasiantuntijat Pentti Mustonen ja Matti Aarnio sekä toimittajat Tero Lahtinen ja Henri Pakarinen.

Katso lisää suomalaisesta Sisu Autosta lauantaina 5.5. klo 17.45 MTV3 kanavalla ohjelmassa Tarinoita suomalaisesta työstä. Ohjelma on esityksen jälkeen nähtävissä myös  www.suomalainentyo.fi-sivulla ja MTV3 Katsomossa.