Sisuviesti täyttää 75 vuotta

Sisuviesti täyttää 75 vuotta

Sisu Auton julkaisema asiakaslehti Sisuviesti täyttää 75 vuotta. Sisuviesti on yksi vanhimmista edelleen ilmestyvistä asiakaslehdistä.  

Sisuviestin perustamispäätös tehtiin Oy Suomen Autoteollisuus Ab:n hallituksessa 29.6.1937 ja ensimmäinen numero ilmestyi välittömästi. 

Sisuviestin ensimmäinen päätoimittaja oli Suomen Autoteollisuuden toimitusjohtaja Tor Nessling, joka kirjasi lehden toiminta-ajatuksen seuraavasti:

”Ylläpitääkseen yhteyttä kasvavaan asiakaspiiriinsä sekä yleensä moottorikuljetusajoneuvoja käyttävien ammattimiesten ja suuren yleisön kanssa, on Oy Suomen Autoteollisuus Ab päättänyt julkaista Sisu-uutisia, jotka tulevat syventämään tuntemusta Sisu-teollisuuteen ja levittämään tietoja Sisu-autojen suorittamista urotöistä.”

Historiansa aikana Sisuviesti on ilmestynyt vähän eri nimillä. Alussa nimenä oli Sisu-uutiset, Sisu-viestiksi nimi muuttui 1969, kun Sisu-uutiset ja Vanaja-Viesti yhdistettiin. Nykyinen kirjoitusasu Sisuviesti vakiintui 1974.

Lehti on ilmestynyt yhtäjaksoisesti muutamaa taukoa lukuun ottamatta. Esimerkiksi 1940- luvulla sodan jaloissa ilmestyi vain yksi numero ja säännölliseen ilmestymisrytmiin päästiin 1956.

Sisuviestin painosmäärä ja ilmestymistiheys on seurannut varsin tarkasti yhtiön kokoa. Parhaimmillaan 32-sivuinen lehti on ilmestynyt jopa 12 kertaa vuodessa, keskimäärin kuitenkin 4-6 numeroa vuosittain. Painosmäärä on ollut takavuosina vahvasti nousujohteinen, vuonna 1958 se oli 13 000, vuonna 1968 painos oli 26 400 ja 1980 ennätykselliset 40 000.

Tänä vuonna uudistuneen Sisuvestin sivumäärä oli 16 ja painosmäärä 5000 kpl.

Sisuviestin päätoimittajana toimii Sisu Auton toimitusjohtaja Timo Korhonen. Lehden toimituksellista toteutuksesta vastaa HK-Press, toimittaja Hannu Kuosmanen.

”Uudistunut Sisuviesti tulee tarpeeseen, Sisu Auton vahvasta kehityksestä riittää kerrottavaa. Olemme varmoja siitä, että myös tulevaisuudessa tapahtuu paljon asioita, josta on syytä kertoa asiakkaillemme suoraan ja nopeasti,” sanoo päätoimittaja Timo Korhonen.

Seuraava Sisuviesti ilmestyy elokuun lopulla ennen FinnMetko 2012 näyttelyä. Lehti on luettavissa myös digimuodossa Sisu Auton uudistuneilla nettisivuilla osoitteessa www.sisuauto.com.