Vallilan syysmallistossa 2012 Taju kankaalla

Vallilan syysmallistossa 2012 Taju kankaalla

Mallisto on mystinen, kansanomainen ja kiittää Helsinkiä designpääkaupunkivuoden isännöinnistä. Vallilan syksyn kangaskokoelma jakautuu neljään teemaan: Vintage, Fantasia, Folklore ja Metropol.

Syysmalliston suunnittelijoina ovat Tanja Orsjoki, Matleena Issakainen, Elizabeth Salonen, Saara Eklund, Riina Kuikka, Erik Bruun, Markku Piri, Zoltan Popovits ja Howard Smith.                                                          
 

Mallistoa varten koottu runsas kuvamaailma on suunnittelijoiden omista ympäristöistä, osa heidän itsensä stailaamina.

- Syksyssä 2012 painamme kirjaimellisesti tajun kankaalle ja annamme sen virrata kohti uusia sisustusideoita. Tapaamme tarunhohtoista mystiikkaa ja suoraviivaista urbanismia. Vahvan vintage-kulttuurin hengessä luomme vanhasta uutta palaten ajassa aina kansojen alkulähteille, taruihin ja eepoksiin. Olemme tulkinnet syksyn sisustuksen näyttäytyvän kokeilevampana ja väreiltään rohkeampana kuin viime aikoina. Se mikä on uutta, on rohkeaa ja raikasta, mutta vanhastakin otamme kaiken irti, kuvailee Anne Berner. Mallistoa varten laaditun kuvamateriaalin avulla pääsee suunnittelijoiden tajuihin, sillä kuosit on kuvattu suunnittelijoiden omissa sisustuksissa tai ympäristöissä.

Vintage. Uusien käyttötarkoitusten keksiminen vanhoille tavaroille, tuunaus, yhdistely ja ennakkoluuloton sovittaminen moderniin sisustukseen näkyvät koko ajan vahvemmin. Myös uusi voi olla vintage! Syksyn moneen kuosiin on lainattu paloja menneestä maailmasta. Väripaletti on luotu täysin vintage-sisustamisesta innostuneelle. Vintagessa yhdistyvät lämpimät syksyn ruskeat, tiilenpunaiset, beiget ja pellinharmaat, kuluneet värisävyt. Ajan kulumaa näkyy Riina Kuikan Panimo-kuosissa ja Päiväuni -kankaan tilkkumaisessa vintagekollaasissa. Erik Bruunin Appelsiini jatkaa suosittua Jaffa-sarjaa, mutta mukaan lainataan myös 50-luvun luksusta: kuplivaa VIP -kivennäisvettä, joka poreilee lasissa ylpeänä knalli ja neilikka yllään.

Fantasia. Kulttuurien ja tyylikausien sekoittuessa trendeihin syntyy harmoniaa ja kokonaisuuksia rikkovia metamorfooseja, joissa vanhat käsitykset estetiikasta eivät ehkä pidäkään enää paikkaansa. Teema antaa sisustajalle luvan kokeilla näyttäviä katseenvangitsijoita, panostaa lumoaviin yksityiskohtiin ja vahvoihin kontrasteihin.  Pop-kulttuurissa outous on trendi, jolla korostetaan persoonallisuutta. Tätä oikeutta olemme valmiita käyttämään myös sisustuksessa. Matleena Issakaisen Merenneito lumoaa sisustajan taikametsiin, jossa hevoset, lohikäärmeet, perhoset ja jättikanit elävät hohtavien kukkakuosien ympäröimänä. Millintarkkoja yksityiskohtia voi ihailla paitsi Merenneidon hiuksissa, myös Issakaisen Kaleidoskoopin ja Tanja Orsjoen ihastuttavan Mandariini -kankaan koukeroissa uusissa väreissä.

Folklore. Sininen edustaa meille suomalaisuutta, mutta se on myös kansainvälisesti universaali ja trendeissä aina vaikuttanut väri, joka tekee paluun kansanomaisessa teemassa. Taivas ja meri yhdistävät ihmisiä ja menestyneitä sivilisaatioita. Teema lainaa vanhoja käsityötekniikoita ja ajattomia väripaletteja. Kuoseissa näkyy jälkiä perunapainatuksesta, vapaan käden piirrosviivasta, brodeerauksesta ja vanhoista kudontatekniikoista.  Skandinaavisen luonnollisuuden ja primitiivisen värimaailman lisäksi Vallilan folklore-teema antaa väreillekin tilaa. Tanja Orsjoen Iines – ja Metsäruusu-printit esittäytyvät täydessä väriloistossaan punaisen, oranssin ja lilan, pinkin ja sinisen maailmoissa. Matleena Issakaisen Tanhu puolestaan kajauttaa ilmoille kengän kantojen kopinaa.

Metropol –teema kokoaa yhteen huippusuosittuja kaupunkiaiheita. Niitä päivittämässä on joukko graafisia printtejä, jotka klassisesta kaupunkikuvasta poiketen esittävät urbaanisuutta modernin suoraviivaisesti ja hillityn minimaalisesti. Kalasatama, Sompasaari, Halkolaituri ja Leija ovat Zoltan Popivitsin näkemyksiä aiheesta. Kaupunkiteemoissa jatkavat Helsinki, Kaisaniemi, Pengerkatu ja Bulevardi uusilla värityksillä. Kokoelman voimakkaana värinä on siniliila ja oranssi, beige aksenttiväreinään.
Lisätiedot:
Katri Korpela / Oy Vallila Interior Ab/ Puh. 020 776 7711 / katri [dot] korpela [at] vallilainterior [dot] fi