Suomalaisen Työn Liiton 100-vuotisjuhlassa palkitaan hyvää työtä

Suomalaisen Työn Liiton 100-vuotisjuhlassa palkitaan hyvää työtä

Suomalaisen Työn Liitto on jo sata vuotta edistänyt suomalaisen työn arvostusta sekä innovointia ja yrittäjyyttä. Liiton 100-vuotisjuhlaa vietetään Valtioneuvoston juhlahuoneistossa Smolnassa 24. syyskuuta 2012. Juhla on verkostoitumistapahtuma, jossa palkitaan Hyvän työn palkinnoilla kaikkiaan yhdeksän yritystä, tahoa tai henkilöä. Hyvä työ on yksittäisten menestystarinoiden lisäksi koko suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa kannattava voima ja sitä on juhlistamassa lähes kolmesataa suomalaisen työn vaikuttajaa. Juhlan juontaa Peter Nyman ja se televisioidaan ja esitetään MTV3-kanavalla lauantaina 13.10.2012 kello 16.30–18.00.

Palkintojen taustalla nuorta suomalaista osaamista

Hyvän työn palkinnot ovat suomalaisten nuorten suunnittelijoiden uniikkeja taidonnäytteitä. Kukin suunnittelija sai tehtäväkseen suunnitella yhden veistoksen aiheenaan hyvä työ. Veistosten materiaalina on käytetty puuta ja betonia. Hanketta koordinoi veistosten osalta muotoilu- ja suunnittelupalveluun erikoistunut sekä nuoria suunnittelijoita edustava yritys Musta Design. Yrityksen toimitusjohtaja, suunnittelujohtaja Viivi Lehdon mielestä Suomalaisen Työn Liiton 100-vuotisjuhla on tarjonnut ainutlaatuisen mahdollisuuden nuorille suunnittelijoille.

– Yhdeksän projektiin valikoitunutta nuorta suunnittelijaa edustavat laajasti muotoilun ja visuaalisen suunnittelun kenttää osaamiseltaan ja taustoiltaan, Lehto kuvaa. Suomen historiassa visuaalisella ilmaisulla on ollut tärkeä rooli kansallisidentiteettimme luomisessa, hän jatkaa. Suomalaisen Työn Liiton 100-vuotisjuhlan kunniaksi tehtyjen veistosten avulla nuoret suunnittelijat antavat oman näkemyksensä siitä, miltä suomalainen työ tällä hetkellä taiteen keinoin näyttää.

Palkinnot ovat suunnitelleet Krista Kosonen (”Merkittävät hetket”), Elina Järvinen (”Kirnu”), Patrick Juselius (”Noste”), Tero Kuitunen (”Portaat”), Päivi Niemi (”Osallinen”), Harri Homi (”Ihminen ja Työ”), Aalto+Aalto (”Pyramidi”), Hanna Anonen (”Taottu”) ja Tomi Tallqvist (”Kantava Voima”). Palkintojen suunnittelijoihin voi tutustua tarkemmin osoitteessa: http://www.suomalainentyo.fi/gaala/stl-100-palkinnot

Perinteitä ja tulevaisuutta symboloivat materiaalit

Palkintojen materiaaleina puu ja betoni muodostavat mielenkiintoisen vastaparin, jossa kylmä ja lämmin materiaali kohtaavat. Betoni on perinteisiin veistoksissa käytettyihin materiaaleihin verrattuna tulevaisuuden materiaali, joka kiinnostaa ja inspiroi tällä hetkellä suunnittelijoita ja arkkitehteja. Puu perinteisenä suomalaisena veistosten ja puhdetöiden materiaalina puolestaan sisältää vahvan historiallisen arvolatauksen. Puun työstö tapahtuu sorvaamalla, veistämällä ja muilla tavoin työstämällä, joten se on luonteeltaan kontrastinen betonille. Tuloksena ovat uudenlaiset, uniikit veistokset, jotka tunnustavat upeasti suomalaista työtä niin perinteisissä kuin uusissa muuttuvissa muodoissaan.

Palkintojen myöntäjät ja palkitut

Palkintoja myöntävät organisaatiot ovat: Työeläkevakuutusyhtiö Varma, S-ryhmä, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry ja Pellervo-Seura ry, Teknologiateollisuus ry ja Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö ry, YIT Oyj, Tekstiili- ja vaatetusteollisuus Finatex ry, K-kauppiasliitto ja Perheyritysten liitto, Yhteiskunnallisten yritysten koalitio sekä Suomalaisen Työn Liitto. Palkintojen myöntäjiin ja Hyvän työn palkinnon myöntämiskriteereihin voi tutustua tarkemmin osoitteessa: http://www.suomalainentyo.fi/gaala/stl-100-palkinnot

Suomalaisen Työn Liiton 100-vuotisjuhlassa palkitaan yhdeksän yritystä, tahoa tai yksityishenkilöä Hyvän työn palkinnolla. Palkitut julkistetaan 24.9.2012 kello 20:00.

Lisätietoja:

Kampanjapäällikkö Pia Mikkonen
Suomalaisen Työn Liitto
p. (09) 6962 434, 050 354 0262
pia.mikkonen@avainlippu.fi
www.suomalainentyo.fi

CEO, Design Manager Viivi Lehto
Musta Design
p. 050 340 7725
viivi@mustadesign.fi
www.mustadesign.fi