Suomalaisen Työn Liitto 1912–2012: Juhlavuosi tuo suomalaisen työn esiin usealla areenalla

Suomalaisen Työn Liitto 1912–2012: Juhlavuosi tuo suomalaisen työn esiin usealla areenalla

Suomalaisen Työn Liitto starttaa kohti toista toiminnan vuosisataa esitellen tarinoita suomalaisen työn saavutuksista monilla areenoilla.

Edistykselliset liikemiehet perustivat suomalaista osaamista edistämään Suomalaisen Työn Liiton Tampereella sata vuotta sitten, jolloin rautatie oli juuri saatu ulottumaan Lappiin ja maahan oli tuotu ensimmäiset autot. Uudelle vuosisadalle lähdemme nöyränä mutta tunnistaen suomalaisen työn saavutukset ja vahvuudet, jotka ovat luoneet Suomesta yhden maailman kilpailukykyisimmistä talouksista.

Tarinoita suomalaisesta työstä

Suomalaisen Työn Liitto rakentaa juhlavuoden kokonaisuutta yhdessä jäsenyritysten kanssa. MTV3-kanavalla esitetään lauantaisin klo 17.00–17.45 välisenä aikana 15 minuutin mittaisia Tarinoita suomalaisesta työstä. Tammikuun 7. päivä starttaavat ja syksyyn saakka jatkuvat tarinat kertovat työstä ja ennen kaikkea ihmisestä työn takana. Henkilökuvan lisäksi tarina hahmottaa ajankuvaa suomalaisen työn muutoksista 100 vuoden aikana. Ensimmäinen tarina kertoo osuuskaupan hoitajasta ja 14.1. valotetaan lähihoitajan työtä. Tammikuun 21. päivänä tutustutaan korun tekijöihin Kalevala Korun opastuksella ja 28. tammikuuta katsojille valkenee K-citymarket kauppiaan tarina.

Kaikki tarinat ovat tv-esityksen jälkeen katsottavissa myös liiton juhlasivustolla www.suomalainentyo.fi sekä Katsomossa.

Design from Finland ja muotoilupääkaupunki 2012

Suomalaisen Työn Liiton juhlavuonna Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen ja Lahti ovat World Design Capital Helsinki 2012. Osana juhlavuoden kokonaisuutta liitto tuo esille yhdessä jäsenyritystensä kanssa suomalaista designia järjestämällä erilaisia tapahtumia.

Muotoilupääkaupunkivuosi tarjoaa erinomaisen alustan liiton uuden Design from Finland -merkin tunnetuksi tekemiseen. Merkki osoittaa suomalaisen designin taustalla olevan suunnittelun, tutkimuksen ja tuotekehityksen alkuperän. Merkki lanseerataan suurelle yleisölle perjantaina 27. tammikuuta, kun muodin ammattilaiset ja ystävät kokoontuvat yhteen Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla järjestettävään Finnish Catwalk -tapahtumaan. Tilaisuudessa julkaistaan lisäksi Suomalaisen Työn Liiton ja Tekstiili- ja vaatetusteollisuus FINATEX ry:n yhteistyössä toteuttaman tutkimuksen tulokset designin merkityksestä suomalaisille yrityksille ja kilpailukyvylle.

Sadan vuoden käänteet yksiin kansiin

Suomalaisen Työn Liiton 100-vuotinen taival kootaan yksien kansien väliin visuaalisesti ja sisällöllisesti komean historiateoksen muodossa, joka ilmestyy maaliskuussa 2012. Historiateos jaetaan liiton koko jäsenistölle. Historiallisen arkistoaineiston järjestämisestä ja historiikin kirjoittamisesta on vastannut Bränn&Bränn Oy ja FT Mikko-Olavi Seppälä.

Työ Turneella 2012

Suomalainen työ jalkautuu juhlavuotena Suomen kesätapahtumiin. Työ Turneella -kiertue pysähtyy Porin SuomiAreenan lisäksi eri puolilla Suomea. Katso kiertueaikataulu ja lisätietoa turneesta www.suomalainentyo.fi/tapahtumat/tyo-turneella-2012

Suomalaisen Työn Liiton 100-vuotisjuhlassa palkitaan hyvää työtä

Suomalaisen Työn Liiton 100-vuotisjuhlaa vietetään Valtioneuvoston juhlahuoneistossa Smolnassa 24. syyskuuta 2012. Juhla on verkostoitumistapahtuma, jossa syödään hyvää ruokaa, kuunnellaan musiikkiesityksiä ja palkitaan Hyvän työn palkinnoilla 9 yritystä tai henkilöä yrityksen menestyksen takana. Uniikkiteokset ovat suomalaisten nuorten suunnittelijoiden taidonnäytteitä. Juhla televisioidaan ja esitetään MTV3-kanavalla lauantaina 13.10.2012 kello 16.30–18.00.

Suomalainentyo.fi

Suomalaisen Työn Liitto avaa helmikuussa juhlavuoden verkkosivuston www.suomalainentyo.fi. Teemasivusto on sähköinen versio juhlavuoden keskustelunaiheista. Teemasivusto haluaa herättää yhteiskunnallista keskustelua ja kerää yhteen suomalaista työtä tekevät ja sitä tukevat henkilöt kertomaan tarinoita ja oppimaan toisiltaan.

Mukana juhlavuodessa

Suomalaisen Työn Liiton juhlavuoden yhteistyökumppaneita ovat: Työeläkeyhtiö Varma, MTK, Pellervo-Seura ry, Tekstiili- ja vaatetusteollisuus FINATEX ry, K-kauppiasliitto, TT-säätiö, Teknologiateollisuus ry, MTV MEDIA Oy ja Blue Media Oy.

Lisätiedot: Suomalaisen Työn Liitto, toimitusjohtaja Pekka Tsupari, 040 570 2021, pekka.tsupari@avainlippu.fi