Tarinoita suomalaisesta työstä: Konduktöörin tarina MTV3-kanavalla la 21.4. klo 17.45

Tarinoita suomalaisesta työstä: Konduktöörin tarina MTV3-kanavalla la 21.4. klo 17.45

Suomalaisen Työn Liitto täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Juhlavuosi 2012 on täynnä toimintaa ja liitto edistää juhlavuotenaan monin tavoin työn arvostusta, innovointia ja yrittäjyyttä. Suurelle yleisölle kiinnostavin on MTV3-kanavalla käynnistynyt ohjelmasarja, joka esittelee 40 suomalaisen työn tarinaa. Seuraava ohjelma kertoo 150 vuotiaan VR:n matkustajien kanssa viihtyvän konduktöörin tarinan lauantaina 21. huhtikuuta 2012. Yhteistyökumppaneina tarinoiden tuottamisessa ovat toimineet liiton jäsenyritykset, MTV3 ja Blue Media Oy.

Suomalaisen työn tarina kertoo ihmisestä ja työstä. Henkilökuvan lisäksi tarina hahmottaa ajankuvaa suomalaisen työn muutoksista sadan vuoden aikana. Tarinan lopussa raotetaan myös ammatin tai toimialan tulevaisuuden näkymiä.

Konduktööri saa matkustajat hyvälle tuulelle

VR juhlii tänä vuonna 150-vuotissyntymäpäiväänsä. Aikataulunmukainen junaliikenne Helsingin ja Hämeenlinnan välillä alkoi 17. maaliskuuta vuonna 1862.

- Iloitsemme hienosta ja pitkästä historiastamme, jonka aikana rautatiet ovat olleet keskeinen tekijä suomalaisen yhteiskunnan kehityksessä, toimitusjohtaja Mikael Aro toteaa.

- Katseemme on luottavaisesti tulevaisuudessa, sillä aiomme kuljettaa matkustajia ja tavaroita vielä ainakin seuraavat 150 vuotta.

Juhlavuosi näkyy asemien ilmeessä, ja asiakkaille on luvassa matkatarjouksia koko vuoden.

Ensi lauantaina 21. huhtikuuta kello 17.45 esitysvuorossa on konduktöörin tarina. VR:llä 40 vuotta toiminut Heikki Pynnönen saa matkustajat hyvälle tuulelle silloinkin, kun juna myöhästyy. Traditiosta kertoo konduktöörin pillin vihellys ja nykypäivää on langaton teknologia asiakaspalvelussa.

100 vuotta suomalaisen työn puolesta - kohti uusia haasteita

Suomalaisen Työn Liiton juhlavuosi huipentuu 24. syyskuuta juhlittavaan 100-vuotisjuhlaan.

Liitto järjestää myös Työ turneella kiertueen, jonka aikana liiton bussi pysähtyy kesätapahtumissa eri puolella Suomea. Osana Muotoilupääkaupunki 2012 kokonaisuutta liitto tuo esille suomalaista designia jäsenyritystensä kanssa.

Mukana juhlavuodessa

Suomalaisen Työn Liiton juhlavuoden yhteistyökumppaneita ovat: Työeläkeyhtiö Varma, MTK, Pellervo-Seura ry, Tekstiili- ja vaatetusteollisuus FINATEX ry, K-kauppiasliitto, TT-säätiö, Teknologiateollisuus ry, MTV MEDIA Oy ja Blue Media Oy.

Kuvatekstit: Konduktööri Heikki Pynnönen viheltää junan lähtövalmiuden merkiksi pilliin.

Nykyaikaa konduktöörin työssä on tarkistaa matkalippujen tarkastaminen sähköisellä lukulauitteella.

Kuvat Blue Media Oy
 

Lisätiedot:
VR Group
Brand Manager Inari Rummukainen
040 862 0401, inari.rummukainen@vr.fi

Suomalaisen Työn Liitto
toimitusjohtaja Pekka Tsupari
040 570 2021, pekka.tsupari@avainlippu.fi
www.avainlippu.fi, www.suomalainentyo.fi