Tarinoita suomalaisesta työstä: Ortopedin tarina lauantaina 4.8.2012 klo 17.40 MTV3-kanavalla

Tarinoita suomalaisesta työstä: Ortopedin tarina lauantaina 4.8.2012 klo 17.40 MTV3-kanavalla

Suomalaisen Työn Liitto täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Juhlavuosi 2012 on täynnä toimintaa ja liitto edistää juhlavuotenaan monin tavoin työn arvostusta, innovointia ja yrittäjyyttä. Suurelle yleisölle kiinnostavin on MTV3-kanavalla käynnistynyt ohjelmasarja, joka esittelee 40 suomalaisen työn tarinaa. Seuraava ohjelma kertoo Sairaala Ortonin ortopedin tarinan lauantaina 4.8.2012 klo 17.40 MTV3-kanavalla. Yhteistyökumppaneina tarinoiden tuottamisessa ovat toimineet liiton jäsenyritykset, MTV3 ja Blue Media Oy.

Suomalaisen työn tarina kertoo ihmisestä ja työstä. Henkilökuvan lisäksi tarina hahmottaa ajankuvaa suomalaisen työn muutoksista sadan vuoden aikana. Tarinan lopussa raotetaan myös ammatin tai toimialan tulevaisuuden näkymiä.

Uraa uurtavaa, täysin kotimaista terveydenhoitoa

Sairaala Orton on monella tapaa suomalaisen ortopedian uranuurtaja.

Ortonissa on koulutettu ensimmäiset suomalaiset ortopedit. Myös Suomen ensimmäinen tekonivelleikkaus ja ensimmäinen nivelen tähystysleikkaus on tehty Sairaala Ortonissa. Tässä Invalidisäätiön ortopedisessa sairaalassa aloitettiin myös ensimmäisenä Pohjoismaissa skolioosipotilaiden operatiivinen hoito. Sairaalaa onkin tunnettu muun muassa vaikeiden skolioositapausten sekä lasten skolioosien hoidosta.

Sairaala Orton on yksityinen, tuki- ja liikuntaelinsairauksien tutkimukseen ja hoitoon erikoistunut sairaala. Leikkauksia tehdään vuosittain noin 2000 kpl. Potilaita tulee julkisesta ja yksityisestä terveydenhuollosta sekä itse maksavina ja vakuutusyhtiöiden kautta.

Palvelut ovat kattavat, apua saa pienistä toimenpiteistä raskaaseen kirurgiaan, kuten vaativiin tekonivel- ja selkäleikkauksiin. Sairaala Ortonissa on omat ammattilaiset selän, jalkojen ja yläraajan kirurgisia toimenpiteitä varten. Myös lasten- ja nuorten ortopedisia vaivoja hoidetaan laaja-alaisesti.

Sairaala Ortonissa on omat yksikkönsä myös urheiluvammoista ja osteoporoosista kärsivien potilaiden hoitoon. Lisäksi on vankka kokemus hemofiliaa (verenvuototautia) sairastavien potilaiden tekonivelleikkauksista ja muista niveliin kohdistuvista toimenpiteistä.

Arvot, jotka ovat ohjanneet Sairaala Ortonin toimintaa alusta saakka, ovat voimassa tänäkin päivänä. Kunnia-asiamme on tarjota asiakkaillemme luotettavaa, kotimaista ortopedista osaamista. Avainlippu-tunnuksen käyttö vie eteenpäin ilosanomaa suomalaisesta työstä, joka on ollut Ortonin yksi kantava voima perustamishetkestä tähän päivään saakka.

100 vuotta suomalaisen työn puolesta  kohti uusia haasteita

Liitto järjesti tänä kesänä Työ turneella -kiertueen, jonka aikana liiton bussi pysähtyi kesätapahtumissa eri puolella Suomea. Osana Muotoilupääkaupunki 2012 -kokonaisuutta liitto tuo esille suomalaista designia jäsenyritystensä kanssa.

Mukana juhlavuodessa

Suomalaisen Työn Liiton juhlavuoden yhteistyökumppaneita ovat:

Työeläkeyhtiö Varma, MTK, Pellervo-Seura ry, Tekstiili- ja vaatetusteollisuus FINATEX ry, K-kauppiasliitto, TT-säätiö, Teknologiateollisuus ry, MTV MEDIA Oy ja Blue Media Oy.

Ohjelma on esityksen jälkeen nähtävissä www.suomalainentyo.fi -sivulla ja MTV3 Katsomossa.

Lisätiedot:

Sairaala Orton Oy, Jennika Rantanen, jennika.rantanen@orton.fi, p.

0400-345 144, www.sairaalaorton.fi www.facebook.com/sairaalaorton

 

Suomalaisen Työn Liitto

toimitusjohtaja Pekka Tsupari

040 570 2021, pekka.tsupari@avainlippu.fi www.avainlippu.fi, www.suomalainentyo.fi