Tarinoita suomalaisesta työstä: Polkupyörän kokoojan tarina MTV3-kanavalla la 28.4. klo 17.45

Tarinoita suomalaisesta työstä: Polkupyörän kokoojan tarina MTV3-kanavalla la 28.4. klo 17.45

Suomalaisen Työn Liitto täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Juhlavuosi 2012 on täynnä toimintaa ja liitto edistää juhlavuotenaan monin tavoin työn arvostusta, innovointia ja yrittäjyyttä. Suurelle yleisölle kiinnostavin on MTV3-kanavalla käynnistynyt ohjelmasarja, joka esittelee 40 suomalaisen työn tarinaa. Seuraava ohjelma kertoo suomalaisille tutun Helkama pyörän kokoojan tarinan. Yhteistyökumppaneina tarinoiden tuottamisessa ovat toimineet liiton jäsenyritykset, MTV3 ja Blue Media Oy.

Suomalaisen työn tarina kertoo ihmisestä ja työstä. Henkilökuvan lisäksi tarina hahmottaa ajankuvaa suomalaisen työn muutoksista sadan vuoden aikana. Tarinan lopussa raotetaan myös ammatin tai toimialan tulevaisuuden näkymiä.

Suomalaisten suosikkipyörät tehdään Hangossa

Jo vuosisadan ajan jopot, Ainot, Kulkurit ja muut legendaariset Helkamat ovat kuuluneet pellavapäisten lasten koulumatkoihin ja lähes koko kansan elämään, arkeen ja juhlaan. Helkaman pitkä kokemus näkyy myös ammattilaisten arvostuksessa, ja se on yksi Suomen tunnetuimmista urheilun ja vapaa-ajan välineiden brändeistä.

Suomen pyöräilykansan kahden vuoden takainen ilouutinen tuli ilmoille Hangosta. Helkama Velox Oy siirsi Jopo-polkupyörien valmistuksen Taiwanista kokonaan Suomeen.

- Tänä päivänä tulee edullisemmaksi olla lähellä asiakkaita, sanoo pyörätehtaan toimitusjohtaja Jari Elamo.

Jopon salaisuus on, että se on kaikkien pyörä. Uudessa Jopossa on putkirunko, mutta ajoergometria on sama kuin 1970-luvulla.

Jos puhti puuttuu pohkeista voi hankkia Helkama Jopo Electron, sähköavusteisen polkupyörän. Jopo electro on kätevä kuljettaa mukana, pieni runko, taittuvat polkimet ja pikasäädettävä ohjain.

Tärkeä vientituote Keski-Eurooppaan on kolmipyöräinen erikoispolkupyörä E-Trike. Patentoidussa rakenteessa eturungon voi kääntää kapeampaan asentoon. 10Ah akusta riittää virtaa noin 40 ajokilometrille.

Yli 100-vuotiaalla suomalaisella perheyrityksellä Helkamalla polkupyörät ovat olleet mukana alusta alkaen. Heikki J. Helkaman pyörä kirjattiin Helsingin polkupyörärekisteriin 1900-luvun alussa. Hangossa Helkaman polkupyörätehdas on toiminut vuodesta 1953. Suomessa myydään vuosittain noin 300 000 polkupyörää. Helkaman polkupyöräliiketoiminta lohkaisee suurimman osan Suomen polkupyörämarkkinoista. Helkama on ainoa valmistaja, joka tekee Suomessa polkupyöriä rungoista alkaen.

- Polkupyörän kokoaminen opitaan tekemisen kautta, sanoo toimitusjohtaja Jari Elamo.

Monipuolista polkupyörien kokoomista nähdään MTV3-kavalla lauantaina 28.4.2012 klo 17.45.

100 vuotta suomalaisen työn puolesta - kohti uusia haasteita

Suomalaisen Työn Liiton juhlavuosi huipentuu 24. syyskuuta juhlittavaan 100-vuotisjuhlaan.

Liitto järjestää myös Työ turneella kiertueen, jonka aikana liiton bussi pysähtyy kesätapahtumissa eri puolella Suomea. Osana Muotoilupääkaupunki 2012 kokonaisuutta liitto tuo esille suomalaista designia jäsenyritystensä kanssa.

Mukana juhlavuodessa

Suomalaisen Työn Liiton juhlavuoden yhteistyökumppaneita ovat: Työeläkeyhtiö Varma, MTK, Pellervo-Seura ry, Tekstiili- ja vaatetusteollisuus FINATEX ry, K-kauppiasliitto, TT-säätiö, Teknologiateollisuus ry, MTV MEDIA Oy ja Blue Media Oy.

Kuvat voi ladata täältä:
http://dl.dropbox.com/u/56706763/Helkama_kuvat.zip

Kuvat Blue Media Oy
 

Lisätiedot:

Helkama Velox
toimitusjohtaja Jari Elamo
040 767 2538, jari.elamo@helkamavelox.fi
www.helkamavelox.fi

Suomalaisen Työn Liitto
toimitusjohtaja Pekka Tsupari
040 570 2021, pekka.tsupari@avainlippu.fi
www.avainlippu.fi, www.suomalainentyo.fi