Tarinoita suomalaisesta työstä: Raaka-aineostajan tarina lauantaina 18.8.2012 klo 16.15 MTV3-kanavalla

Tarinoita suomalaisesta työstä: Raaka-aineostajan tarina lauantaina 18.8.2012 klo 16.15 MTV3-kanavalla

Suomalaisen Työn Liitto täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Juhlavuosi 2012 on täynnä toimintaa ja liitto edistää juhlavuotenaan monin tavoin työn arvostusta, innovointia ja yrittäjyyttä. Suurelle yleisölle kiinnostavin on MTV3-kanavalla käynnistynyt ohjelmasarja, joka esittelee 40 suomalaisen työn tarinaa. Seuraava ohjelma kertoo raaka-aineostaja Jussi Hautalan tarinan MTV3-kanavalla lauantaina 18.8.2012 klo 16.15. Yhteistyökumppaneina tarinoiden tuottamisessa ovat toimineet liiton jäsenyritykset, MTV3 ja Blue Media Oy. 

Suomalaisen työn tarina kertoo ihmisestä ja työstä. Henkilökuvan lisäksi tarina hahmottaa ajankuvaa suomalaisen työn muutoksista sadan vuoden aikana. Tarinan lopussa raotetaan myös ammatin tai toimialan tulevaisuuden näkymiä.

Piltti-lastenruokien raaka-aineita kasvatetaan huolella

Suomen olympiavuodesta 1952 lähtien Piltti-lastenruoat ovat tulleet tutuiksi lapsiperheissä. Lastenruoille on oma lainsäädäntö ja vuodesta 2001 astui voimaan EU:n lastenruokadirektiivi. Vuonna 1998 Suomen Nestlé osti Turun lastenruokatehtaan ja nousi samalla lastenruokapurkkien markkinajohtajaksi Suomessa.

Raaka-aineostaja Jussi Hautalan tarina valottaa, miten tarkasti lastenruokien raaka-ainetuotantoa valvotaan. Sopimusviljelijät Suomessa, Ruotsissa, Saksassa ja Sveitsissä saavat joka kesä Jussi Hautalan vieraakseen, jotta viimeisin tieto viljelyistä voidaan päivittää. Laadun takana ovat viljelijän ammattitaito, oikea maalaji ja oikeaoppinen varastointi.

Suomen Nestlén tuotemerkkejä ovat Piltti ja Nestlé Bona, joille on myönnetty Avainlipputunnus osoituksena tuotteiden kotimaisuudesta.

100 vuotta suomalaisen työn puolesta  kohti uusia haasteita

Liitto järjesti tänä kesänä Työ turneella -kiertueen, jonka aikana liiton bussi pysähtyi kesätapahtumissa eri puolella Suomea. Osana Muotoilupääkaupunki 2012 -kokonaisuutta liitto tuo esille suomalaista designia jäsenyritystensä kanssa.

Mukana juhlavuodessa

Suomalaisen Työn Liiton juhlavuoden yhteistyökumppaneita ovat: Työeläkeyhtiö Varma, MTK, Pellervo-Seura ry, Tekstiili- ja vaatetusteollisuus FINATEX ry, K-kauppiasliitto, TT-säätiö, Teknologiateollisuus ry, MTV MEDIA Oy ja Blue Media Oy. Ohjelma on esityksen jälkeen nähtävissä www.suomalainentyo.fi -sivulla ja MTV3 Katsomossa.

Kuvatekstit:

Raaka-aineasiantuntija Jussi Hautala (oik.) tutkii tarkkaan raaka-aineet Piltti lastenruokiin. Hän on tullut tapaamaan Uuteenkaupunkiin  perunan sopimusviljelijä Ilmo Kurkisuoniota.

Jussi Hautala työskentelee raaka-aineasiantuntijana Piltillä.

Kuvat: Blue Media Oy

Lisätiedot:

Suomen Nestlé Oy, Päivi Pätsi,  paivi [dot] patsi [at] fi [dot] nestle [dot] com, 040-548 5871

Suomalaisen Työn Liitto, toimitusjohtaja Pekka Tsupari,040 570 2021, pekka [dot] tsupari [at] avainlippu [dot] fi www.avainlippu.fi, www.suomalainentyo.fi