Tarinoita suomalaisesta työstä: Rautakauppiaan tarina MTV3-kanavalla lauantaina 19.5. klo 17.45

Tarinoita suomalaisesta työstä: Rautakauppiaan tarina MTV3-kanavalla lauantaina 19.5. klo 17.45

Suomalaisen Työn Liitto täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Juhlavuosi 2012 on täynnä toimintaa ja liitto edistää juhlavuotenaan monin tavoin työn arvostusta, innovointia ja yrittäjyyttä. Suurelle yleisölle kiinnostavin on MTV3-kanavalla käynnistynyt ohjelmasarja, joka esittelee 40 suomalaisen työn tarinaa. Seuraava ohjelma kertoo Rautakauppiaan tarinan lauantaina 19.5.2012 klo 17.45 MTV3-kanavalla. Yhteistyökumppaneina tarinoiden tuottamisessa ovat toimineet liiton jäsenyritykset, MTV3 ja Blue Media Oy.

Suomalaisen työn tarina kertoo ihmisestä ja työstä. Henkilökuvan lisäksi tarina hahmottaa ajankuvaa suomalaisen työn muutoksista sadan vuoden aikana. Tarinan lopussa raotetaan myös ammatin tai toimialan tulevaisuuden näkymiä.

Tyytyväinen asiakas on rautakauppiaan paras palkinto

Neljä vuotta sitten Raision Kuninkojan alueella avasi ovensa kauppias Sami Aallon luotsaama K-rauta Kuninkoja. Uuden myymälän myötä perinteisestä rautakaupasta kasvoi täyden palvelun sisustamisen ja rakentamisen tavaratalo.

Ison osan myytävistä tuotteista saa paikalle asennettuna. Rakentaja-asiakkaat voivat valita palvelukokonaisuuden omien tarpeidensa mukaan vaikka muuttovalmiiseen avaimet käteen -talotoimitukseen.

Sami Aalto, 37, tiesi jo pikkupoikana ryhtyvänsä rautakauppiaaksi. Hänen isoisänsä perusti Raisioon vuonna 1946 sekatavarakaupan, joka myöhemmin muuttui Sami Aallon isän pitämäksi rautakaupaksi.

Lukion jälkeen Sami Aalto lähti opiskelemaan ammattikorkeakouluun. Opinnot ja opiskelijaelämä jäivät. Mietintään tuli perheyritykseen meno, kun isä oli astumassa sivuun. Vuonna 2003 Sami Aallosta tuli kaupan osakas ja 2005 hän perusti oman liikkeen osaksi K-rautaketjua. Samalla hän suoritti yrittäjän ammattitutkinnon.

Aallon lapsuuden yrittäjäperheessä malli työn tekoon tuli kotoa. Nyt omassakin perheessä vaimo Kirsi työskentelee samassa yrityksessä. Hän johtaa sisustusosastoa. Perheen 7- ja 11-vuotiaat pojat haaveilevat jo nyt rautakauppiaan urasta.

Yrittäjän työpäivästä iso osa kuluu paperitöissä yrityksen asioita hoitaessa. 60 työntekijää ja noin 10 kesätyöntekijää päälle on iso ammattilaisten joukko johdettavana. Sami Aalto haluaa olla päivittäin myös myymälän puolella.

- Kauppaa ei voi johtaa vain takahuoneesta vaan pitää tuntea asiakkaat ja olla mukana kaupan arjessa. Tyytyväinen asiakas on aina tämän työn paras palkinto ja tämän innostuksen tartuttaminen henkilökuntaan on tärkeää, Sami Aalto summaa.

Rautakauppias Sami Aallon tarina nähdään MTV3-kanavalla lauantaina 19.4.2012 klo 17.45. K-Rauta -ketju tarjoaa vahvan brändin ja ostoedut, kauppiaan tärkein tehtävä on sovittaa käytäntö kaupassa paikalliseen markkinatilanteeseen ja luoda henkilöstölle edellytykset onnistua ja viihtyä työssään.

100 vuotta suomalaisen työn puolesta - kohti uusia haasteita

Suomalaisen Työn Liiton juhlavuosi huipentuu 24. syyskuuta juhlittavaan 100-vuotisjuhlaan.

Liitto järjestää myös Työ Turneella -kiertueen, jonka aikana liiton bussi pysähtyy kesätapahtumissa eri puolella Suomea. Osana Muotoilupääkaupunki 2012 kokonaisuutta liitto tuo esille suomalaista designia jäsenyritystensä kanssa.

Mukana juhlavuodessa

Suomalaisen Työn Liiton juhlavuoden yhteistyökumppaneita ovat: Työeläkeyhtiö Varma, MTK, Pellervo-Seura ry, Tekstiili- ja vaatetusteollisuus FINATEX ry, K-kauppiasliitto, TT-säätiö, Teknologiateollisuus ry, MTV MEDIA Oy ja Blue Media Oy.

Ohjelma on esityksen jälkeen nähtävissä www.suomalainentyo.fi -sivulla ja MTV3 Katsomossa.

Kuvat ovat ladattavissa:
http://dl.dropbox.com/u/56706763/Rautakauppias.zip

Kuvatekstit: K-raudasta saa vaikka kokonaisen talopaketin, kertoo Sami Aalto.
Sami Aalto tulee mielellään takahuoneesta paperitöistä palvelemaan asiakkaita myymälän puolelle.

Kuvat: Blue Media Oy

Lisätiedot:
Kauppias Sami Aalto
0500 784 078, sami.aalto@k-rauta.fi
www.k-rauta.fi

Suomalaisen Työn Liitto
toimitusjohtaja Pekka Tsupari
040 570 2021, pekka.tsupari@avainlippu.fi
www.avainlippu.fi
, www.suomalainentyo.fi