Vuoden 2011 Jyväskylän seudun uusyrittäjät palkittiin

Vuoden 2011 Jyväskylän seudun uusyrittäjät palkittiin

Eläinklinikka Tähden yrittäjät haluavat luoda välittämisen ilmapiirin

Merkittävästä luovasta ja ennakkoluulottomasta panoksesta suomalaisen yhteiskunnan rakentamisessa Suomalaisen Työn Liitto palkitsi torstaina vuoden 2011 Jyväskylän seudun uusyrittäjät Eläinklinikka Tähti Oy:n perustajat Anu Kaistisen ja Marjatta Tannisen Yhteistyö-patsaalla ja yrityksen Suomalaisen Työn Liiton lahjajäsenyydellä.

Yrittäjät, eläinlääkäri Marjatta Tanninen ja lääketieteen lisensiaatti sekä eläinlääkäri ja sairaanhoitaja Anu Kaistinen aloittivat kahdestaan yritystoiminnan vuonna 2009 perustamalla Eläinklinikka Tähti Oy:n. He hakivat sparrausta yrittäjyyteen Tuhansien Järvien Uusyrityskeskuksesta. Eläinklinikka Tähti sai myös Finnveralta naisyrittäjälainaa investointeihin.

Anu Kaistinen ja Marjatta Tanninen olivat ennen yrittäjyyttään työskennelleet työtovereina kymmenisen vuotta. Idea yhteisestä eläinlääkäriasemasta alkoi vähitellen muhia. Molemmat uskovat, että eläinlääkäriasemalle on kysyntää. Sijainti Jyväskylän Kypärämäessä on asiakasystävällinen. Paikalle pääsee myös bussilla.

Eläinklinikka Tähti on investoinut tulorahoituksella asiakaspalveluun ja laitteistoon. Viimeisimpiä hankintoja ovat uusi digitaalinen röntgenlaitteisto ja inhalaatioanestesialaitteisto.

Anu Kaistinen ja Marjatta Tanninen ovat iloisia, onnellisia ja aidosti innostuneita valinnastaan lähteä yrittäjiksi. Tähden väki on lisääntynyt pikkuhiljaa. Elokuussa 2011 klinikalla aloitti kolmas eläinlääkäri, ja kahden eläintenhoitajan lisäksi klinikalla työskentelee oppisopimuskoulutuksessa oleva eläintenhoitaja. Eläinklinikan palveluihin kuuluvat perusterveydenhuolto, sisätaudit, kirurgia ja erikoisruokavalioiden opastus. Lisäksi klinikalta saa hierontapalveluita yksityisyrittäjältä.

Anu ja Marjatta pitävät tärkeimpänä asiana asiakkaan ja omistajan kohtelua. He haluavat luoda välittämisen ilmapiirin. Potilaita kohdellaan asiakkaina ja joskus vaivojen etsiminen on salapoliisityötä. Moni sairaus liittyy myös eläimen olosuhteisiin ja ympäristöön.
Anu Kaistinen on kiinnostunut erityisesti eksoottisista eläimistä ja eläinten sydänsairauksista, joista hän on hankkinut syventävää tietoa. Vuodesta 1994 pieneläinlääkärinä toimineen Marjatta Tannisen erityisosaamista ovat eläinten sisätaudit ja lisääntymisongelmat. Hän aloitti 2008 syventävän opiskelun kissojen sairauksista.

Uusyrityskeskusverkoston asema aloittavien yritysten neuvonnassa on vahvistunut

Suomessa on 33 Uusyrityskeskusta ja niillä on yli 80 palvelupistettä. Verkosto toimii 198 kunnan alueella ja neuvontapalvelun piirissä on 4,4 miljoonaa suomalaista. Neuvonta on ISO 9001/2000 laatusertifioitu, joka takaa hyvän yritysneuvonnan laadun ympäri Suomea. Verkostossa työskentelee 180 toimihenkilöä. Verkoston taustatukena on 1300 asiantuntijaa, yli tuhat yritystä ja 270 yhteisöä.

˗ Uusyrityskeskusverkoston asema aloittavien yritysten neuvonnassa on vahvistunut entisestään, toteaa hallituksen puheenjohtaja Pekka Tsupari.

Uusyrityskeskusten neuvonnan kautta syntyneet yritykset ovat keskimääräistä selvästi elinvoimaisempia, sillä kahden vuoden kuluttua perustamisesta 90 prosenttia yrityksistä on vielä toiminnassa ja viiden vuoden kuluttua 80 prosenttia. Merkittävintä on se, että vain alle neljä prosenttia aloittaneista yrittäjistä lopettaa toimintansa konkurssin vuoksi viiden ensimmäisen vuoden kuluessa. Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-teos graniittiin tehty pronssivalu ”Yhteistyö” on jyväskyläläisen Design Alonen Oy:n Samuli Alosen liitolle suunnittelema ja valmistama teos.

Lisätiedot:

Suomalaisen Työn Liitto, toimitusjohtaja Pekka Tsupari 040 570 2021, pekka.tsupari@avainlippu.fi, www.avainlippu.fi

www.elainklinikkatahti.fi

Kuvassa: Jouko Laitinen, Pekka Tsupari, Anu Kaistinen, Marjatta Tanninen, Risto Kinnunen