Vuorineuvos Kari Neilimo: Yhteiskunnallisten yritysten nousu vauhdittuu Suomessa

Vuorineuvos Kari Neilimo: Yhteiskunnallisten yritysten nousu vauhdittuu Suomessa

- Yhteiskunnallisen yritystoiminnan merkitystä yhteiskunnallemme ei vielä kovinkaan laajasti Suomessa tunnisteta. Olen iloinen, että voin olla mukana myötävaikuttamassa yhteiskunnallisen yritystoiminnan nousuun Suomessa, toteaa  Suomalaisen Työn Liiton hallinnoiman Yhteiskunnallisen yrityksen toimikunnan puheenjohtaja, vuorineuvos Kari Neilimo.

Yhteiskunnalliset yritykset tarttuvat yhteiskunnan ongelmakohtiin ja tekevät niiden ratkaisemisesta vastuullista ja kannattavaa liiketoimintaa. Yritykset myös käyttävät suurimman osan voitostaan näiden ongelmien ratkaisuun. 

Tällä hetkellä yhteiskunnallinen yritystoiminta näkyy erityisesti hoiva- ja hyvinvointipalveluiden, ympäristön kestävän kehityksen, kulttuurin sekä paikallisyhteisöjen palveluiden turvaamisen alueella. Tämä on luontevaa, sillä näihin aloihin liittyy samanaikaisesti sekä suuria haasteita että kiinnostavia mahdollisuuksia, toteaa Suomalaisen Työn Liiton kehityspäällikkö Saila Tykkyläinen.

Yhteiskunnallinen yritys -merkin kautta alkaa hiljalleen hahmottua tämän yrityskentän monimuotoisuus ja niiden tuottamat positiiviset vaikutukset.

Yhteiskunnallisen yrityksen toimikunta myönsi 17.4.2012 Yhteiskunnallinen yritys -merkin seuraaville yrityksille:

Mifuko Oy - Helsinki
Sortso osuuskunta - Espoo
Suomalainen HYVÄNTEKIJÄ Osuuskunta - Joensuu
Perhekoti Kunto Oy - Haukivuori
Annanpura Oy – Helsinki
Hoiva Sofia Oy - Helsinki
Korjaamo Group Oy - Helsinki

Aiemmin merkin saaneet yritykset sekä toimikunnan yrityskohtaiset perustelut löytyvät täältä.

Suomalaisen Työn Liitto järjestää Helsingissä tiistaina 24.4. Yhteiskunnallisten yritysten superpäivän, jonka tavoite on yritysesimerkkeihin tutustumalla selventää mistä liiketoimintamallissa on kyse, ja minkälaisia vaikutuksia sillä saadaan aikaan.  Mukana esittäytymässä ovat Annanpura Oy, Hoiva Sofia Oy, Mifuko Oy, S-asunnot Oy, Suomalainen hyväntekijä osuuskunta ja Syfo Oy. Lisäksi keskiviikkona 25.4. julkistetaan ensimmäistä kertaa alan tutkimusverkosto FinSERNin ja Suomalaisen Työn Liiton jakama opinnäytetyöpalkinto.

Lisätiedot:

Suomalaisen Työn Liitto
kehityspäällikkö Saila Tykkyläinen
050 4017 178, saila.tykkylainen@avainlippu.fi