Yrittäjyys teemaksi kouluissa 4.9.2009

Yrittäjyys teemaksi kouluissa 4.9.2009

Yrittäjän päivää vietetään 5. syyskuuta jo 13. kertaa. Tänä vuonna viikonlopulle osuvaa päivää vietetään kouluissa yrittäjyyden teemapäivänä jo edeltävänä päivänä, perjantaina 4. syyskuuta.

Useat koulut ja oppilaitokset ympäri maan tekevät paikallisten yritysten ja yrittäjien kanssa yhteistyötä, jonka tuloksena nuoret saavat tilaisuuksia tutustua yrittämiseen, yrityksiin ja yrittäjien arkeen.

- Parhaiten yrittäjyys avautuu nuorelle, kun hän itse näkee yrityksen toimintaa ja pääsee keskustelemaan työpaikan arkipäivän asioista yritysten ammattilaisten kanssa, kertoo Satakunnan ja Varsinais-Suomen koulu-coach Olli Pietilä Taloudellisesta Tiedotustoimistosta.

- Yrityksiin, yrittäjiin ja heidän toimintaansa tutustumalla nuori oppii yhdistämään koulussa oppimaansa tulevaisuuden suunnitelmiinsa. Tällainen kokemuksellinen oppiminen motivoi nuorta. Vaihtelevien ja elämyksellisten opetusmenetelmien merkitystä kouluviihtyvyyteen ei myöskään voi liioitella, Pietilä painottaa.

Vierailut ovat Pietilän mukaan kouluille myös helppo tapa aloittaa yhteistyö yritysten suuntaan. Tutustumisen jälkeen oppilaiden on helpompi kysyä yrityksistä vaikka TET- tai kesätyöpaikkaa. Opettajat taas saavat esimerkkejä, tietoa ja ideoita opetuksensa edelleen kehittämiseen. Yhteistyö voi syventyä molempia osapuolia hyödyttäväksi kumppanuudeksi.

Yrittäjyyspäivän viettämiseen kouluissa ja oppilaitoksissa kannustavat yhteistyössä Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Kerhokeskus - koulutyön tuki ry, Keskuskauppakamari, Koulutuksen järjestäjien yhdistys ry, Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry, Nuori Yrittäjyys ry, Opetushallitus, Opetusalan Ammattijärjestö OAJ, opetusministeriö, Perheyritysten liitto, Suomen Kuntaliitto, Suomen 4H-liitto, Suomalaisen Työn Liitto, Suomen Yrittäjät, Taloudellinen Tiedotustoimisto, työ- ja elinkeinoministeriö, YES-keskukset ja Yksityisen Opetusalan Liitto.

Lisätietoja:

Koulupalvelun päällikkö Markku Tenkamaa, Taloudellinen Tiedotustoimisto, puh. (09) 1315 1520, gsm 040 545 2199 sähköposti markku [dot] tenkamaa [at] tat [dot] fi

Lue lisää: http://www.yrittajanpaiva.fi/