Finnish Catwalk - parhaat palat tulevan kauden trendeistä

Finnish Catwalk - parhaat palat tulevan kauden trendeistä

Päivämäärä: 
27.1.2012  
Paikka: 
Vanha ylioppilastalo

Finnish Catwalk kokoaa suomalaisen muodin ammattilaiset ja suomalaisen muodin ystävät yhteen kaksi kertaa vuodessa. Elokuussa tapahtumassa vieraili lähes 4 000 muodin ystävää. Suomalaisen Työn Liitto on mukana seuraavassa Finnish Catwalk -tapahtumassa, joka järjestetään 27.1.2012 Helsingissä Vanhalla ylioppilastalolla.

Suomalaisen muodin vientiveturi Finnish Catwalk kokoaa jälleen muodin ammattilaiset ja ystävät yhteen perjantaina 27. tammikuuta 2012 Helsingin Vanhalle ylioppilastalolle. Finnish Catwalk on ainoa suomalaisen muodin näytöstapahtuma, joka elää samassa syklissä kuin muoti-ala muualla maailmalla: tammikuussa nähdään parhaat palat tulevan kauden trendeistä. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Ensi syksyn ja talven kokoelmia esittelee noin 30 kiinnostavaa kotimaista nimeä. Suurista muotitaloista mukana ovat mm. Nanso, Ril's ja Turo Red Label. Nuorta nousevaa suunnittelijasukupolvea edustavat mm. Linnan juhlien kuvatuimpia vieraita vaatettanut Katri Niskanen ja avantgardistisia miestenvaatteita suunnitteleva Dusty, joka on tunnettu mm. yhteistyömallistostaan brittiläisen Topshop-ketjun kanssa. Finnish Catwalkin muotitarjonta on herättänyt myös kansainvälistä kiinnostusta. Ruotsin muotialojen yhteistoimintajärjestö Svenska Moderådet on valinnut Finnish Catwalkin tuoreista merkeistä Katri Niskasen design by katri/n sekä Emilia Hernesniemen ja Hanna Riiheläisen luotsaaman R/H-merkin kutsuvieraina helmikuun alussa pidettävään Design Rookies -näyttelyyn.

Muotinäytösten ohella luvassa on ajankohtaisia artisteja. Tilaisuudessa julkaistaan myös Suomalaisen Työn Liiton ja Finatexin yhteistyössä toteuttaman tutkimuksen tulokset designin merkityksestä suomalaisille yrityksille ja kilpailukyvylle. Suomalaisen Työn Liitto esittelee tapahtumassa Design from Finland -merkin, joka osoittaa suomalaisen designin taustalla olevan suunnittelun, tutkimuksen ja tuotekehityksen alkuperän.

Tilaisuudessa mukana olevat suunnittelijat, esiintyjät ja päivän ohjelma julkistetaan vuodenvaihteen jälkeen. Vuoden 2011 suomalainen muotiteko -tunnustuksen ehdokkaat julkistetaan myös tammikuun alussa. Tunnustuksen saaja palkitaan Finnish Catwalkissa.

Finnish Catwalk

Finnish Catwalk on suomalaisen muodin näytöstapahtuma, joka kokoaa muodin ammattilaiset ja ystävät yhteen kaksi kertaa vuodessa. Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös lehdistö- ja kutsuvierastilaisuus. Tapahtuman järjestäjä on Tekstiili- ja vaatetusteollisuus Finatex ry, jonka tehtävänä on edistää suomalaisen muotialan menestymismahdollisuuksia. Tilaisuus järjestetään nyt 11. kerran. Elokuun tapahtumassa vieraili noin 4000 muodista kiinnostunutta kuluttajaa.

www.facebook.com/FinnishCatwalk
www.finnishcatwalk.fi

Lisätiedot:

Tarkko Nuutinen viestintäpäällikkö, Tekstiili- ja vaatetusteollisuus Finatex ry, tarkko.nuutinen@finatex.fi, 040 505 2327
Satu Mehtälä toimitusjohtaja, Tekstiili- ja vaatetusteollisuus Finatex ry, satu.mehtala@finatex.fi, 050 5398 590